Behandlinger

BESTILL TIME @ Soleus

Klassisk massasje

Massasje kan beskrives som manipulasjon av kroppens mykvev (hud, muskler og bindevev) med hensikt å normalisere dens fuksjoner. I den klassiske massasjen brukes hovedsaklig stryking, knaing, sirkelbevegelser og raske, lette rytmiske slag.
Les mer...

Terapeuten utfører dette primært med hendene, men noen ganger også med underarm og albue. Massasje er en forholdsvis mild men effektiv behandlingsform som passer for de aller fleste. Både kliniske studier og erfaring tyder på at massasje er en hensiktsmessig metode for å forebygge og behandle plager relatert til muskler og skjelett, da spesielt i kombinasjon med trening og veiledning. Jevnlig massasje forebygger belastningsskader og reduserer stress. Vi bruker kun økologiske oljer.

Osteopati

En Osteopat finner sammenhengen mellom plagene, kroppen og hverdagen til pasienten. Som osteopater må vi ha en helhetlig forståelse av pasientens smerter og plager for å bidra til bedring. Vi bruker derfor god tid både på pasienten og dens helse – med hendene våre som en viktig del av behandlingen


Svangerskapsmassasje

I løpet av et svangerskap gjennomgår kroppen store forandringer. Vektøkning og forskyving av tyngdepunktet medfører en ekstra belastning for både muskler, sener og ledd.
Les mer...

I tillegg produseres det hormoner som har til hensikt å gjøre ligamentene i bekkenet mer tøybare (forberedelse til fødselen), og dette kan for noen medføre smerter, spesielt i omkringliggende muskulatur. Ødemer og kramper i leggene er også relativt vanlige svangerskapsplager.

Massasje øker sirkulasjonen og løser opp spenninger og vil derfor kunne lindre og forebygge eventuelle plager. Massasjen har også en beroligende effekt, noe som er positivt for både mor og barn. Vi har ingen spesiell benk for svangerskapsmassasje, så hvordan man ligger på benken avhenger av hvor mye mage man har. For noen fungerer det fint å ligge på magen, støttet av puter mens andre syns det er mest behagelig å ligge på siden.

NB! Det anbefales ikke massasje i første trimester.


Kopping

Kopping er en gammel behandlingsmetode som trolig stammer fra Kina. Den har også vært benyttet lenge i vesten men har spesielt økt i populæritet de seneste årene.
Les mer...

Terapeuten bruker gummikopper som plasseres på huden og dette skaper et undertrykk som ”løfter” opp huden og underliggende vev. Koppene beveges også rundt på området som skal behandles. Behandlingseffekten kommer av kraftig økt blodsirkulasjon i hud, bindevev, muskulatur og indre organer som får økt tilgang til næringsstoffer og mer effektiv borttransport av avfallsstoffer. Selve behandlingen kan oppleves som alt fra behagelig til smertefull og det er ikke uvanlig at man får merker eller føler seg øm i det aktuelle området etterpå.

Kopping anvendes blant annet ved muskel- og leddsmerter, nakkesleng, hodepine, migrene, dårlig blodsirkulasjon, mot cellulitter eller som støtteterapi ved annen form for behandling.

NB! Personer med blødningsforstyrrelser, diabetes, kreft, åreknuter, sår/utslett ellersom er gravide behandles ikke. Alvorlig hjertesyke og andre pasienter med dårlig allmenntilstand må vurderes av lege før behandling.


Dry Needling / IMS (Intramuskulær stimulering)

Metoden brukes til å løsne muskelspenninger gjennom avaktivering av triggerpunkter (triggerpunkter kan beskrives som hypersensitive, ømme punkter som ved trykk ofte har en utstrålende smerte til et annet område på kroppen).
Les mer...

IMS kan benyttes når man ikke kommer dypt nok inn i muskulaturen med vanlige massasjegrep. Terapeuten finner frem til triggerpunktene med hendene og bruker sterile engangs akupunkturnåler som føres inn i muskelens spenningspunkt. Teknikken er effektiv og egner seg til å behandle smertetilstander i muskler på hele kroppen. Mest vanlig er behandlinger av muskulaturen i nakke, rygg, lår, legg og armer.

Lymfemassasje (Lymfedrenasje)

Lymfemassasje stimulerer lymfesystemet til å øke transporten av slagg- og avfallstoffer samt overskuddsvæske ut av kroppen. Under behandlingen benyttes grep som fremmer flyten av væske i lymfebanene, som så føres til lymfeknutene.
Les mer...

Der renses væsken før den går ut i de store lymfeårene og videre tilbake til blodet. Lymfemassasjen – også kalt for lymfedrenasje – ble utviklet av de danskene fysioterapeutene Estrid og Emil Vodder i 1930-årene og er en godt kjent og jevnlig anvendt behandlingsform i Sentraleuropa, bl. a. Tyskland.

Lymfesystemet kan bli treigt av mange faktorer: under påvirkning av stress, ved lite aktivitet i hverdagen, traumer, operasjoner (kreft), spent muskulatur, sprøyter, dehydrering, men også under graviditet, for å nevne noen. Giftstoffer som kommer i kroppene våre – fra omverden, over matopptaket eller kosmetikkprodukter – kan hope seg opp og skape ubalanser i kroppen. Med lymfemassasje kan vi hjelpe til å aktivere lymfesytemet og løse opp stivnet bindevev for å fremme transporten av avfallstoffene.

Resultatene er ofte
• Overskudd av energi
• Økt ro og avslapping
• Hevelser avtar