soleus-kornelia-ravin

Møt Osteopat Kornelia Ravin

Osteopat MNOF Kornelia Ravin

Medlem av Norsk Osteopatforund

Hvorfor ønsket du å bli osteopat og hva gjorde at du valgte yrket?

– Jeg har alltid visst at jeg ville jobbe med mennesker. Da jeg hørte om osteopati for første gang leste jeg meg opp og undersøkte mye om yrket. Interessen ble bare større og større, og jeg syns det virket som en utrolig flott måte å kunne hjelpe mennesker på.

Hva er den vanligste ‘plagen’ klienter kommer for?

– Det må være ryggsmerter, skuldersmerter og nakke- og hodepine som er mest vanlig. Både akutte og langvarige plager.

Hvorfor oppsøker folk deg på klinikken?

Stort sett handler det om at man ikke klarer eller vet helt hvordan man skal løse problemet på egenhånd. I mange tilfeller er det en del bekymring involvert. De beste resultatene kommer dersom man får til et samarbeid med klienten, og jobber mot et felles mål.

Er det noe spesifikt som opptar deg ekstra mye om dagen ?

– Det er nok ikke et spesielt område eller en spesiell plage som opptar meg mye. Det jeg alltid vil jobbe mot er å kunne gi en best mulig forklaring på hvorfor pasienten opplever det han eller hun opplever. Da er det viktig å se på helheten, ikke bare på symptomene. Eksempler på det er egne tanker om smertene/mestring, søvn, fysisk aktivitet, trivsel i jobb og relasjoner.

Hva er det aller beste med å jobbe som osteopat?

– Det aller beste er jo at man får lov til å hjelpe mennesker. Det anser jeg som et stort privilegium.

Hva gjør du for å holde deg i form i en hektisk hverdag?

– Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å gå eller sykle dit jeg skal fremfor å ta kollektiv. I tillegg til å trene på senter forsøker jeg å prøve nye aktiviteter som f.eks. buldring, squash og boksing. Når jeg virkelig trenger å stresse ned og gi hodet helt fri er det kreative prosjekter som fungerer best for meg.

Har du et favoritt-sitat?

– Det må være «Motion is lotion»

 

Du finner ledig time hos Kornelia HER