gravidmassasje hos Soleus Massasjeklinikk

Massasje kan bidra til velvære, avspenning og lindring av smerter i graviditeten.

Gravidmassasje | Svangerskapsmassasje

Gravidmassasje er en av våre mest populære behandlinger på klinikken, og ikke uten grunn.  I denne artikkelen kan du lese om bekkenløsning og andre vanlige plager i svangerskapet, tips og råd til smertelindring og hva du kan forvente av en gravidmassasje hos Soleus.

Kroppen gjennomgår store forandringer

Under en graviditet gjennomgår kroppen store forandringer. Selv om disse skjer gradvis vil de naturlig nok ha en stor innvirkning på hvordan man føler seg og hvordan man fungerer i hverdagen. Noen føler seg helt topp gjennom hele svangerskapet men det er også vanlige å oppleve forskjellige plager, spesielt utover i svangerskapet.

Bekkenløsning – en naturlig prosess

Kroppens tyngdepunkt forskyves i takt med den voksende magen og ligamenter mykes opp og blir mer tøyelige. Det er hormoner som styrer denne prosessen og det skjer for at bekkenet skal være mer fleksibelt under fødsel slik at det er plass nok for babyen å passere.

Dette kalles bekkenløsning og skjer hos alle gravide men i ulik grad. Noen får store plager fra tidlig av i svangerskapet mens andre ikke merker så mye til det.

Hva kan du gjøre for å lindre og forebygge bekkenløsningssmerter?
  • Tilpasse det generelle aktivitetsnivået, både i løpet av dagen og underveis i svangerskapet
  • Se til at du får nok hvile og søvn
  • Fysisk aktivitet tillpasset ditt nivå og tilrettelagte øvelser
  • Gravidmassasje, se våre behandlinger og priser her.

På helsenorge.no https://helsenorge.no/gravid/bekkenlosning kan du lese mer om bekkenløsning og få mange praktiske tips som kan hjelpe deg i hverdagen.

bekkenløsning og ryggplager i graviditeten

Det er vanlig å føle seg sliten i kropp og muskler i graviditeten.

Andre ryggplager som smerter i korsryggen og at man føler seg sliten i korsryggen og setemuskulatur er også veldig vanlig. Dette kan skyldes vektøkning, instabilitet i ryggen, bekkenløsning samt forskyvning av tyngdepunkt og den faktiske tyngden av magen. Ødemer og kramper, samt følelse av slitenhet i leggene og føttene er også vanlige gravidplager som kan forebygges og lindres med massasje.

Massasje kan lindre smerter

I Legeforeningens nye Veileder i fødselshjelp 2020 for Norsk gynekologisk forening nevnes massasjeterapi spesifikt som lindrende behandlingsmetode ved bekkenleddssmerter og bekkenløsning.

På myndighetenes helseportal helsenorge.no refereres det også til bl.a. massasje som mulig smertelindrende behandling ved bekkenløsning og ryggsmerter.

Vår erfaring er også at mange har god nytte av massasje i svangerskapet.

Avspenning, velvære og ro – for to!

Selv om mange kommer til behandling for stive muskler og vondter er det minst like vanlig å benytte seg av massasje i svangerskapet for avspenning, ro og velvære. I en hektisk hverdag hvor kvinner ofte er i jobb til rett før termin opplever mange at det er viktig med et avbrekk med tid for seg selv (og magen), samt mulighet for avspenning og hvile. Instinktivt ønsker vi å ta ekstra godt vare på oss selv under svangerskapet og for mange er massasje et naturlig valg.

Gravidmassasje hos Soleus massasjeklinikk

Vi bruker grep og teknikker fra klassisk massasje som tilpasses deg og dine behov, enten du har spesifikke plager eller trenger en generell massasjebehandling og avspenning.

I de fleste tilfeller bruker vi et spesialutformet putesett på benken med ekstra plass til mage og bryster slik at du kan ligge behagelig under behandlingen.

Massasje i svangerskapet

Med et spesialutformet putesett ligger du behagelig på benken.

Tiden som gravid er spesiell og vi gledes over vår mulighet til å bidra til at den blir ekstra bra for deg. Hos oss er du i gode hender!

Er det trygt å få massasje når man er gravid?

Mange lurer på om det er trygt å få massasje når man er gravid. Massasje anbefales ikke i det første trimester men er ellers vurdert som en generelt trygg behandlingsform for friske gravide. Er du i tvil, har et risikosvangerskap eller spesifikke medisinske problemstillinger anbefaler vi at du rådfører deg med din lege først.

Har du spørsmål om behandlingene eller massasje i svangerskapet, send oss gjerne en melding her.

Gavekort på gravidmassasje

Ønsker du å gi et gavekort til en gravid eller nybakt mamma? Det kan du raskt og enkelt bestille her.