Hjemmekontor- en ny arbeidshverdag

Hjemmekontor – en ny arbeidshverdag

Da Norge stengte ned i mars som følge av myndighetenes tiltak mot spredningen av Covid-19, innebar det en helt ny arbeidshverdag for mange. Spesielt de med kontorjobber måtte raskt omstille seg til en hverdag med hjemmekontor.

Bedriftene og medarbeiderne har rukket å gjøre seg mange nye erfaringer samtidig som man har fått muligheten til å evaluere hvordan det har fungert. Hos flere større bedrifter som Telenor og Nettavisen mener man det har fungert så bra at valgfritt arbeidssted vil være den nye normen fremover.

Mange andre bedrifter vil nok følge etter og prøve ut ordninger med helt eller delvis hjemmekontor. Dette har blitt møtt med både åpne armer og spørrende og kritiske stemmer.

Arbeidsgiver har ansvar for arbeidsmiljøet

Med en vedvarende hjemmekontor-løsning kommer også nye utfordringer knyttet til arbeidsmiljølovens forskrift om arbeid som utføres i arbeidstakers hjem. Det innebærer at arbeidsgiver fortsatt har ansvaret for et forsvarlig arbeidsmiljø, både psykisk og fysisk. Dette betyr at bedriftens HMS-arbeid og rutiner må tilpasses. Du kan lese mer om det her:

Arbeidstilsynet-hjemmekontor | Dagens Næringsliv: Arbeidsmiljøloven gjelder på hjemmekontoret også

Hvordan er ditt hjemmekontor utformet?

Hjemmekontor- på godt og vondt

Denne raske tvungne omstillingen har utvilsomt ført med seg både positive og negative effekter for medarbeiderne. Den tekniske kompetansen når det gjelder digitale møtealternativer har med sikkerhet økt raskt, og mange har kommet seg over terskelen når det gjelder digital deltakelse. For veldig mange har det også vært tidsbesparende med tanke på at tiden for å pendle til og fra jobb faller bort.

Flertallet har en langt mindre tilrettelagt arbeidsstasjon hjemme, hvilket kan føre til flere og nye muskulære plager. I tillegg til dette er det mange som går glipp av sitt vanlige helsetilbud på arbeidsplassen, deriblant trening og fysikalsk behandling som massasje.

Hvordan ta best mulig vare på medarbeiderne fremover?

teambuilding-massasje-soleus

Massasje bidrar til et godt arbeidsmiljø.

Massasje på arbeidsplassen er et tiltak for å fremme både den fysiske og psykiske helsen til medarbeiderne. Massasje er en mild og effektiv fysikalsk behandlingsform som kan benyttes av de aller fleste.

Ved å benytte seg regelmessig av massasje skaper man et godt grunnlag for å forebygge både kroniske muskelplager, motvirke stress, fremme immunforsvaret og øke generelt velbefinnende.

Et massasjetilbud er også en måte å vise at man verdsetter medarbeiderne, noe som i sin tur kan ha en positiv effekt på motivasjonen, produktiviteten, lojaliteten og samholdet i bedriften.

Velg bedriftsmassasje eller bedriftsklippekort fra Soleus

Vi har lang erfaring med å organisere og drifte massasjetilbud på arbeidsplasser og en godt fungerende løsning for bedriftsabonnement på klinikkbehandlinger. Våre dyktige og faglig oppdaterte terapeuter utfører kvalitetsbehandlinger både på klinikk og bedrift. Hos oss er dere i gode hender! De ulike løsningene kan du lese mer om her.

Ta gjerne kontakt med oss om dere har spørsmål eller ønsker et uforpliktende tilbud.

Vi tilbyr også osteopati og fysioterapi frittstående eller i kombinasjon med massasje til bedrifter, hos dere eller på klinikken. Har bedriften helseforsikring med behandlingsforsikring for de ansatte kan den som regel benyttes hos oss. Hvordan kan du lese mer om her.