Slipp føttene fri -og bruk dem!

Slipp føttene fri -og bruk dem!

Føttene har hundrevis av muskler, ligamenter, bein og sener. Du er vel enig i at de bør brukes?

(Teksten er skrevet av Vivobarefoot Norge/ vivabrands.no og gjengitt i sin helhet med tillatelse)

1. Alle kan trene føttene – og det er verdt det!
Om du har hatt #plantarfasitt #halluxvalgus eller lignende så trenger du motivasjon for bevege deg bedre og fokus på å fikse problemet. Å bare håndtere symptomene gir ingen rehabilitering i seg selv.

2. Komfort er en quick-fix, og det kommer med konsekvenser..
Vanlige, smale sko med tykke og polstrede såler gjør at føttene mister sin naturlige styrke og fleksibilitet, som er helt essensielt for sunn bevegelse. Fothelse, smerter, skader og styrke starter med det første skrittet du tar hver morgen, hele veien frem til sengetid. Vanlige, stive sko med tykke såler gjør at du ikke får brukt føttene naturlig og kroppen beveger seg ikke slik den bør gjøre.

3. Se ned på skoene dine. Hvilket par bruker du mesteparten av tiden din, altså som hverdagssko?
Dette er mye viktigere enn hvilke sko du trener i, eller bruker til spesielle anledninger. Hverdagsskoene er det fottøyet som påvirker kroppen din mest, og som gir den største effekten! Hvis føttene ikke får muligheten til å bevege muskulatur, sener og ligamenter til vanlig, så vil de ikke holde seg sterke! Hvert eneste skritt teller.

4. Hvis du vil ha en sunn og sterk kropp (ikke bare føtter, men hele pakka!) Så krever det litt innsats – hver dag.
Det er ingen raske løsninger til god helse, og hvis føttene er svake og stive må de først og fremst få mulighet til å bevege seg skikkelig, før du begynner å løpe eller trene barfot. Innfør barfotlivet gradvis i hverdagen, så vil du se og føle forbedringer. En barfotsko til hverdagen er et fantastisk sted å begynne fordi det forbedrer fothelsen hver eneste dag. Lite og ofte er nøkkelen til langsiktige resultater og minimal sjanse for skade. ?

Nysgjerrig eller allerede klar for en endring? Hos VivaBrands Norge finner du mange barfotvennlige skomodeller, til både store og små, sjekk utvalget her, vivabrands.no  Soleus kunder får 10% på hele kjøpet i nettbutikken ved bruk av rabattkoden soleus10