Osteopat Natalie

Møt osteopat Natalie

Natalie J. Nesshaug

Osteopat D.O. MNOF

 

Hvorfor ønsket du å bli Osteopat?

Siden jeg var liten har jeg ønsket å jobbe med mennesker. Jeg elsket å massere familiemedlemmer og fikk gjerne litt ukepenger for det også, som var veldig stas. En familievenn tipset meg om Osteopati. Jeg begynte å lese om faget og besøkte skolen, og fant fort ut at dette var den perfekte utdannelsen og jobben for meg.

Hva er den vanligste grunnen klienter kommer for?

– Pasienter kommer oftest for nakke- og ryggplager, hodepine og mage- og fordøyelsesbesvær.

Hvorfor oppsøker folk deg?

– De fleste som oppsøker meg har blitt anbefalt å komme fra venner og bekjente. Det er også mange som ikke har hvert hos osteopat før, som ønsker å prøve en ny behandlingsform med et helhetlig behandlingsfokus.

Er det noen spesifikke problemstillinger som du er spesielt opptatt av?

– Jeg synes det er ekstra spennende å jobbe med langvarig/kronisk smerteproblematikk, da pasienter med for eksempel langvarige plager, stress, fibromyalgi og ME er veldig komplekse caser. Her må vi se på sammenhengen mellom plagene, kroppen og hverdagen til pasienten og jeg får utfordret meg selv mest med disse pasientgruppene.
Jeg liker også veldig godt å jobbe med hodepine, nakke- og ryggplager og svangerskapsrelatert plager.
Jeg jobber også med lymfedrenasje med vakuummaskin, som jeg synes er kjempespennende. Det er en mild behandling med fokus på sirkulasjons-, lymfe- og fasciasystemene.

NB! Har du helseforsikring med behandlingsforsikring kan du bruke denne hos Natalie. Les mer her.

Hva er det aller beste med å jobbe som Osteopat?

Det aller beste med å jobbe som Osteopat, må være alle de fine og spennende menneskene jeg får møte og at jeg får muligheten til å hjelpe dem med plagene sine og bedret livskvalitet gjennom tilpasset behandling.

Hva gjør du for å holde deg i form i hverdagen?

– Når det kommer til trening er jeg ikke så strukturert. Men jeg tenker at variasjon er nøkkelen! Som terapeut passer jeg på å bruke kroppen godt når jeg jobber og variere sitte-, stå- og teknikkposisjon ofte. Jeg er flink på å ta trappa isteden for heis, går eller sykler til og fra for eksempel jobb, besøk og selskaper, isteden for buss. Jeg har til og med sluttet å kjøpe månedsbillett på Ruter, slik at det ikke skal være så lett å bare «hoppe» på bussen.
Når jeg trener legger jeg frem matten min på stua og søker opp treningstimer på YouTube, gratis trening med instruktør på skjermen rett i egen stue. Det synes jeg er helt tipp topp!

Har du et favoritt sitat eller motto?

– Jeg har ikke noe særlig favoritt sitat eller motto. Men som alltid: Alt med måte. Variasjon er nøkkelen til det meste. Den beste resepten er å tenke 3 positive tanker morgen og kveld!  

Hva er Osteopati?

Osteopati er en helhetlig behandlingsform som ser på sammenhengen mellom plagene, kroppen og hverdagen til pasienten. Som Osteopat må jeg ha en helhetlig forståelse av pasientens smerter og plager for å bidra til bedring. Jag bruker derfor god til både på pasienten og dens helse – med hendene mine som en viktig del av behandlingen.