Fokus på å øke og fremme blod- og lymfesirkulasjonen ved hjelp av vakuum/gummikopper.

Med hjelp av sugekopper i gummi eller silikon som beveges over kroppen. Gjennom vakuum løftes hud og bindevev og dette fremmer blod- og lymfesirkulasjonen kraftig.

Kopping er en gammel behandlingsmetode som trolig stammer fra Kina. Den har også vært benyttet lenge i vesten men har spesielt økt i populæritet de seneste årene.Terapeuten bruker gummikopper som plasseres på huden og dette skaper et undertrykk som ”løfter” opp huden og underliggende vev. Koppene beveges også rundt på området som skal behandles. Behandlingseffekten kommer av kraftig økt blodsirkulasjon i hud, bindevev, muskulatur og indre organer som får økt tilgang til næringsstoffer og mer effektiv borttransport av avfallsstoffer. Selve behandlingen kan oppleves som alt fra behagelig til smertefull og det er ikke uvanlig at man får merker eller føler seg øm i det aktuelle området etterpå.Kopping anvendes blant annet ved muskel- og leddsmerter, nakkesleng, hodepine, migrene, dårlig blodsirkulasjon, mot cellulitter eller som støtteterapi ved annen form for behandling.

NB! Personer med blødningsforstyrrelser, diabetes, kreft, åreknuter, sår/utslett ellersom er gravide behandles ikke. Alvorlig hjertesyke og andre pasienter med dårlig allmenntilstand må vurderes av lege før behandling.